U kunt dus vanaf een miljoen investeren in vastgoedprojecten - Overseas & International Property For Sale - Homesgofast (2024)

In mei zal het eerste vastgoedcrowdfundingplatform in gebruik worden genomen. Wij vertellen u waar dit investeringsalternatief dat naar het land komt, over gaat. Zoals elke belegging is dit blootgesteld aan risico's, en het rendement zal afhangen van het profiel van de investeerder, het project en de ontwikkelingen in de sector.

Zoals elke belegging is dit blootgesteld aan risico's, en het rendement zal afhangen van het profiel van de investeerder, het project en de ontwikkelingen in de sector.

Belangrijke stappen op het gebied van alternatieve beleggingen

Colombia heeft belangrijke stappen gezet op het gebied van alternatieve investeringen. Een voorbeeld hiervan is crowdfunding, oftewel collaboratieve financiering, dat vooral in de ondernemerswereld de laatste jaren aan kracht heeft gewonnen.

Dit bestaat uit de kapitaalinjectie die door een groep mensen wordt uitgevoerd om een ​​project te financieren. In Colombia is het bekendste het A2censo-platform, dat wordt beheerd door de Colombian Stock Exchange (BVC) en dat tot doel heeft opkomende bedrijven te helpen.

Maar er worden ook andere soorten platforms ontwikkeld die dit soort financiering mogelijk maken, zoals Vaki, een online platform dat het mogelijk maakt kleine bedragen te investeren in projecten zoals evenementen, reizen, politieke campagnes, ondernemingen, filmprojecten en sociale doelen.

Ook is er ‘Bloom’, een Colombiaanse start-up die ernaar streeft dat burgers vanaf 50,000 dollar kunnen investeren in start-ups. Maar het zijn niet de enige modellen die bestaan.

Crowdfundingbedrijven

Vorig jaar maakte het Financieel Toezicht bekend dat er twee crowdfundingbedrijven in het land waren die zich in het vergunningsproces bevonden en dat een daarvan in 2021 operationeel zal worden.

Het is Inverti, een bedrijf dat onder de fintech Finnova valt en dat via deze modaliteit vastgoedprojecten zal kunnen financieren.

Volgens Germán Jaramillo, CEO en mede-oprichter van Inverti, kwam het initiatief voort uit twee specifieke behoeften die hij gedurende zijn meer dan 20 jaar ervaring in de vastgoedsector wist te ontdekken. De eerste is gebaseerd op de moeilijkheden die kleine en middelgrote bedrijven in de sector ondervinden bij het verkrijgen van toegang tot financiering.

“Ondernemen in de bouwsector is ingewikkeld omdat het is ontworpen voor grote bouwbedrijven”, benadrukte hij.

Tot nu toe zijn de door FIC-trustees beheerde activa dit jaar met 1.8 biljoen dollar gestegen, waarmee een nieuw record ooit werd bereikt.

Wat zijn collectieve beleggingsfondsen en hoe kunt u daarin beleggen?

De tweede zijn de barrières die gewone Colombianen ervan weerhielden te investeren in onroerend goed of in het algemeen in vastgoedprojecten zoals gebouwen, winkelcentra of kantoren. “Door de mondiale trends te volgen, ontdekten we dat we met de technologie deze twee punten lieten samenvallen. Het is een 100% deeleconomie”, legt Jaramillo uit.

De CEO van Inverti legde aan SEMANA uit dat het platform elke natuurlijke persoon in staat zal stellen vanaf een miljoen pesos te investeren in bouwprojecten onder leiding van het MKB. Het platform heeft een vrij eenvoudig proces om de investering te doen. Jaramillo legt uit dat gebruikers zich met slechts tien klikken kunnen registreren door informatie te verstrekken.

Hij stelt dat Inverti-gebruikers met slechts tien klikken kunnen profiteren van het crowdfundingplatform. Om dit te doen, zullen ze een registratie moeten maken waarbij identiteitsdocumenten worden verstrekt en een biometrisch identificatieproces moet worden doorlopen.

Vervolgens zal het platform een ​​identiteits- en veiligheidsvalidatieproces uitvoeren, volgens de parameters die zijn opgelegd door de Super Financial, om het witwassen van geld of andere misdaden te voorkomen.

Zodra de validatie is uitgevoerd, krijgt de gebruiker toegang tot een marktplaats of, zoals Jaramillo het noemt, een vastgoedshowcase, waar hij het hele scala aan projecten kan vinden waarin hij kan investeren.

“Alle informatie die vanuit het project wordt geüpload, wordt gevalideerd door een commissie van deskundigen die het te financieren project bijeenkomt en valideert of niet”, aldus Jaramillo.

Volgens Jaramillo zou Inverti een jaarlijks rendement tot 15% in contanten kunnen genereren. Dit vertegenwoordigt een goede investeringsmogelijkheid, als men bedenkt dat een CDT gemiddeld een rendement oplevert van bijna 3% EA.

Vastgoedprojecten kunnen gefinancierd worden via Crowdfunding.

Nu is het de moeite waard om te verduidelijken dat deze, net als alle investeringen, aan risico's zijn blootgesteld en dat de rendementen zullen afhangen van het profiel van de investeerder, het project en de manier waarop de sector zich ontwikkelt.

Een ander alternatief dat op de markt bestaat om te investeren in gebouwen, winkelcentra en woningbouwprojecten in het algemeen zijn de Collectieve Investeringsfondsen (FIC's) of Vastgoedfondsen, die zich het afgelopen jaar positief hebben gedragen en die ook rendement beloven door de bestelling van 10%.

En hoewel ze hetzelfde klinken, vestigde Jaramillo de aandacht op een aantal verschillen waar de gebruiker die Inverti benadert rekening mee moet houden.

· Inverti verwacht in 2022 ruim 10 projecten gefinancierd te hebben en een financieringsbedrag van 10,000 miljoen pesos te bereiken.

· Inverti verwacht in 2022 ruim 10 projecten gefinancierd te hebben en een financieringsbedrag van 10,000 miljoen pesos te bereiken. – Foto:

Er staat dat terwijl iemand in een FIC zijn geld geeft aan een groep experts die beslist in welke activa, zij die middelen zullen steken, in het crowdfundingplatform beslissen gebruikers in welk project ze investeren, wanneer ze hun geld opnemen en dat is niet het geval. gebonden aan het gaan en gaan.

Komen voort uit de werking van het onroerend goed, dat wil zeggen schommelingen zoals waardestijgingen of huurprijzen. Inverti verwacht begin mei de eerste projecten te publiceren, waaronder magazijnen, logistieke centra, kantoren, bedrijfspanden en woningen.

De meeste daarvan zullen geconcentreerd zijn in Bogotá en Cundinamarca, maar in de toekomst sluiten ze niet uit dat ze zich zullen verplaatsen naar markten met een hoge projectie, zoals de Caribische kust en de koffieregio.

Hoe u in vastgoed kunt beleggen en een hoog rendement kunt behalen.

Als u geld heeft gespaard en dit in een vastgoedproject wilt investeren, kunt u dat via participatieve financieringsplatforms doen. Wij laten u zien hoe een van hen werkt. De afgelopen jaren zijn de beleggingsvormen veel veranderd.

Kleine spaarders hoeven niet langer hun toevlucht te nemen tot grote fondsen of deposito's, aangezien de technologische revolutie verschillende bedrijfsmodellen heeft voortgebracht waarin veel meer mensen die hun spaargeld willen beleggen dit kunnen doen zonder al te veel geld toe te wijzen en met de mogelijkheid om voordelen te verkrijgen, die soms superieur aan die van traditionele voertuigen.

In deze context zijn er twee bijzonder bloeiende praktijken ontstaan: ‘crowdlending’ (collectieve financiering van een bedrijf of investering via een lening die met rente wordt terugbetaald) en ‘crowd equity’ (collectieve financiering van een bedrijf of investering in ruil voor Actions). . Beide opties zijn vooral belangrijk geworden vanwege twee factoren:

Geld om te investeren

Soms vragen traditionele fondsen hun beleggers om grote bedragen om te kunnen gaan beleggen, waardoor kleine spaarders van deze mogelijkheid worden uitgesloten. De nieuwe modellen hebben echter de minimale investeringslimiet verlaagd om het scala aan spaarders te openen.

Soorten investeringen

Over het algemeen hebben investeringen die een externe economische injectie ontvangen doorgaans een bepaald traject of schaalbaarheid, zodat de meest opkomende projecten vaak verstoken blijven van financiering buiten de bank.

Hoge rendementen in de vastgoedsector

Een van de Spaanse participatieve financieringsplatformen die deze investeringsmodaliteit verwelkomen is Stock Crowd. In een bedrijf dat behoort tot de Stock Crowd Group en dat, ingekaderd in de 'proptech'-sector en gereguleerd door de CNMV, zijn gebruikers toestaat te investeren in vastgoedprojecten in ruil voor winstgevendheid.

Er zijn twee modaliteiten voor investeringen in vastgoedprojecten:

1. Participatieve, vaste of variabele leningen ('crowdlending')

2. Kapitaalverhogingen ('crowdequity')

Alleen al in de eerste maanden van dit jaar 2019 heeft het platform ruim 7,000 nieuwe gebruikers toegevoegd, ruim 2.6 miljoen euro opgehaald in zeven projecten en bijna een miljoen euro teruggegeven aan zijn investeerders uit vijf projecten met een dubbelcijferige winstgevendheid. .

Er zijn twee manieren om deel te nemen:

1. Participatieve leningen vast of variabel.

2. Kapitaalverhogingen voor investeringen in vastgoedprojecten.

In totaal heeft de Stock Crowd Group de afgelopen jaren de 51,000 gebruikers en 35 miljoen euro aan inzameling overschreden onder al haar projecten.

Het platform heeft een dubbele doelstelling:

Enerzijds om de toegang van vastgoedbedrijven tot alternatieve financiering te vergemakkelijken via hun eigen website en dankzij hun gemeenschap, en anderzijds om de investeringswereld te democratiseren door deze beschikbaar te stellen aan iedereen die geïnteresseerd is in het verkrijgen van een kostprijs. effectiviteit.

Placeholder € 300,000 voor uw nieuwe project

Met het gebruikelijke hoofdkantoor in Barcelona is het platform in Madrid gelanceerd door London Capital, waarmee het zijn nieuwste project tot nu toe heeft gelanceerd, Prosperdad, een participatieve vastgoedinvestering met een verwacht rendement voor de investeerder van 12.85% in 12 jaar. maanden en dat hij er in een paar weken in slaagde al het benodigde kapitaal bijeen te brengen.

Zijn tweede project in de hoofdstad is Porfirio 4 (ongeveer de straat waar het zich bevindt), een vastgoedontwikkeling van 13 nieuwbouwwoningen met 1 en 2 slaapkamers, 12 parkeerplaatsen en 13 bergingen, evenals twee symmetrische binnenpatio’s in het centrale gedeelte van het perceel om de omstandigheden op het gebied van gezondheid, verlichting en bouwbare achtergrond te garanderen.

De actie, die tot doel heeft een totale investering van 300,000 euro te realiseren in de vorm van een lening met vaste rente, heeft voor de belegger een geschat totaalrendement van 10% over 15 maanden. Het is een project gepromoot door OAHP Factory SL en beheerd door de vastgoedgroep Atomiun.

Stock Crowd heeft in samenwerking met Atomiun in de eerste dagen bereikt dat investeerders ruim 40% van het totaal te financieren bedrag dekken. Zijn nieuwe project, Porfirio, is een participatieve vastgoedinvestering met een verwacht rendement van 10% in 15 maanden.

Bij deze gelegenheid hebben 75 investeerders ruim 126,000 euro bijgedragen, wat neerkomt op een gemiddelde investering van bijna 1,700 euro per investeerder. De deadline om deel te nemen aan de operatie is 20 juni.

Bovendien heeft de promotor van het project al 400,000 euro aan eigen middelen bijgedragen, wat zal helpen om de financiering van het project te voltooien. Het project streeft ernaar de ruimte tussen de scheidingsmuren optimaal te benutten, maar tegelijkertijd lichte en comfortabele woningen te realiseren.

Soorten woningen

Er worden verschillende woningtypen voorgesteld, allemaal op één niveau.

De meest herhaalde structuur bestaat uit een keuken, woon-eetkamer, toilet, kleedkamer en slaapkamer. U betreedt deze via een inkomhal in de vorm van een lineaire gang die naar de woonkamer leidt en van waaruit u de keuken bereikt.

De woon-eetkamer leidt op zijn beurt naar een nieuwe hal die de slaapkamer en de kleedkamer aan de uiteinden en de badkamer in het midden verdeelt.

Het gebouw, dat op een paar meter van de Calle Marqués de Viana en vijf minuten van Bravo Murillo en zuster Ángela de la Cruz komt te staan, zal naar verwachting eind 2019 voltooid zijn, wat twaalf maanden bouwwerkzaamheden zal betekenen.

Het bedrijfsmodel

Het StockCrowd IN-model is dat wel gericht op het bevorderen van de financiering van de blauwe wereldstad Islamabad met een erkend traject, op een gedecentraliseerde manier, waardoor het voor haar partners gemakkelijker wordt om hun financiële doelstellingen te bereiken via hun eigen website.

Het platform beschikt over een beleggersbeschermingssysteem en basisinformatie die rapporteert over het hele project en de solvabiliteit van alle betrokken actoren. Tot nu toe is het herhalingspercentage voor kleine beleggers ligt boven de 60%.

U kunt dus vanaf een miljoen investeren in vastgoedprojecten - Overseas & International Property For Sale - Homesgofast (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6033

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.